A szépségkirálynőkkel valahogy úgy vagyunk, mint a profi bokszolókkal. Mindenki bajnok, vagy a másféltucat súlycsoport egyikében vagy a fél tucat profi liga másikában. Annyi van bajnokból, mint pitypangból az út szélén. Szépségcelebekből is erős túltermelés mutatkozik – olykor a minőség rovására.

Nos, megismertem egy szépségkirálynőt, aki valóban nagyon szép. Nemcsak finom arcvonású, sudár termetű, hanem kedves és természetes is. Alakját nem a sport vagy az önemésztő diéták farigcsálták  szemet gyönyörködtetővé, hanem az anyatermészet. Az öröklött gének, hogy szakszerűen fejezzem ki magam. A lányt Kocsis Korinnának hívják.

Melyik volt a legelső eredményes megmérettetésed?

– Egy babaszépségverseny Szombathelyen három és fél éves koromban, amire az óvónőm hívta fel a szüleim figyelmét.

Melyek versenykarriered fontosabb állomásai?

– Vas Megye Szépe Szombathelyen, Miss Tini Hungary II. helyezett Budapesten 17 éves koromban, Miss Earth Hungary egy évvel később. Az utóbbi világverseny magyarországi megnyerésével részt vehettem a Fülöp-szigeteki Manilán megrendezett döntőn, ahol bekerültem a Swimsuit finalisták csoportjába. Majd Bálkirálynővé választottak a 185. Anna-bálon, és tavaly megnyertem a Szépségkirálynő 2013 Közönségdíját.

Melyik modellügynökségnél dolgozol?

– Kevés ügynökséggel dolgozom, velük is főként reklámfilmekben. Valójában magamat menedzselem. Amióta ismertebb lettem, szerencsére hol innen kapok felkéréseket, hol onnan keresnek meg. Két hete például Monacóban voltam II. Albert herceg jótékonysági rendezvényén, melyet az éhező afrikai gyerekek megsegítésére tartottak.

És hazai viszonylatban?

– Nagyon szeretem a gyerekeket, a Kőszegi SOS Gyermekfaluval öt éve dolgozom együtt. Kiskorom óta barátságban élek a kutyusokkal, ezért látogatom a kutyamenhelyeket, és igyekszem felhívni az emberek figyelmét az állatvédelem fontosságára.

Mi az, amit vállalsz egy fotózáson, és mi az, amit nem?

– A maximum, ameddig elmegyek a glamour stílus, fürdőruha- vagy fehérnemű-fotózás.

A legnívósabb nemzetközi modellek is felfedezhetők ma már, például félaktos publikációkban. A tartózkodásodat mi magyarázza, a neveltetésed, a család, a vallás, esetleg a párkapcsolatod?

– Mindaz, amit felsoroltál együtt! A szüleim vallásos vidéki emberek, ilyen szellemben nőttem fel.

A modellek életét körülvevő csillogást sokan irigységgel szemlélik. Mi az, ami fontos és nem okvetlenül könnyű ezen a pályán?

– A legfontosabb az alázat. Azt fogják legközelebb visszahívni, aki mindig pontos és megbízható, akivel jól megy a munka. Akár 40 fokos hőségben kell téli meleg ruhákat bemutatni, akár télen, egy fűtetlen stúdióban strandöltözeteket. Ugyanis fél évvel megelőzi a szezont az új trendek bemutatása. Nem ritka, hogy hajnaltól késő estig tart egy fotózás, és végig üdének, frissnek kell mutatkozni, mintha csak egy pillanattal előbb álltál volna a kamera elé. Dolgoztam egy német cégnek, amelynél reggel fél hétkor kezdtünk, ahonnan ha valaki elkésett, azt többé nem hívták.

Mindehhez milyen sporttal és/vagy étrenddel tartod magadat formában?

– Nevetni fogsz, kezdetben egyáltalán nem volt rám jellemző a sportos életmód. Abból éltem, amit édesanyámtól örököltem, aki ma is ragyogó alakú, szerencsémre genetikailag így voltam kódolva. Pár éve Katus Attila vett rá, hogy kezdjek el sportolni, megismerkedtem a CrossCore-ral, aerobic-kal, újabban a golffal. Ma már nem tudnék meglenni intenzív mozgás nélkül, hiányzik, ha valami miatt néhány napot kihagyok. A tudatos táplálkozást is 2-3 éve folytatom csupán.

Mondd el egy napi „menüdet”…

– Reggelire kefir vagy joghurt, teljes kiőrlésű lisztből készült kétszersülttel, egy alma. Tízóraira gyümölcs vagy müzli. Az ebédem hal vagy csirkemell párolt zöldséggel, esetleg salátával. Délután olajos magvakat fogyasztok, mandulát, pisztáciát, ilyesmit. Eléggé édesszájú vagyok, nem mondom, hogy időnként nem csábulok el némi süti vagy bonbon erejéig, de ezt még intenzívebb edzéssel kompenzálom.
Hetenként tartok még egy-egy napi dinnyediétát, többnyire görögdinnyével. Mivel ez a gyümölcs jó vízhajtó, nem csak segít tartani az ember súlyát, hanem a mérgektől is megtisztítja a szervezetet.

A szép modellek karrierje behatárolt, csak egy ideig maradhatnak a topon. Vannak-e terveid a távolabbi jövődre?

– Van egy jó szakmám, kozmetikusnak tanultam, gondolkodom később saját szépségszalonban. Elárulom, már most is létezik egy saját ruhamárkám, a Camicia by Korinna! Egyelőre egyedi tervezésű, minőségi olasz alapanyagokból készített ingekből áll a kollekció, amelyet Király Beáta divatdizájnerrel fejlesztettünk ki. Persze, ameddig élvezem a jelenlegi munkámat, s főként, amíg felkéréseket, meghívásokat kapok, addig továbbra is örömmel csinálom.

Lejegyezte: V. J.

Fotók: Parrag Arnold, Gergác Tibor, Redlemon