A színésznő meggyőződése, hogy tökéletes alakját az egészséges és mértékletes étkezésének köszönheti. Véleménye szerint étrendje nemcsak fizikailag van rá jó hatással, de mentálisan is kiegyensúlyozottnak érzi magát tőle. Minden, amit az asztalra kerül, tudatos tervezés eredménye: organikus alapanyagokból készült, jó minőségű fehérjékben és tápanyagban gazdag ételeket fogyaszt. Persze ne gondoljuk, hogy a színésznő sosem gyengül el egy finom édesség látványától. Vőlegénye szerint bármikor le lehet venni a lábáról egy frissen sült csokis keksszel. Tehát nem von meg magától semmit, de mindent mértékkel fogyaszt.

És akkor lássuk, hogyan is néz ki J. Lo egy napi menüje.

Reggeli:

Az egyik legnagyobb kihívás a kávé hiánya volt számomra, ugyanis Lopez évek óta nem fogyaszt koffeint. Helyette rengeteg vizet iszik, akár 3-4 litert is egy nap.
​A reggelije általában egy tápláló, proteinben gazdag smoothie vagy zabkása, melyhez friss bogyós gyümölcsöket fogyaszt.

Snack:

Jennifer ügyel arra, hogy mindig legyen nála egészséges nassolnivaló, ha megéhezne a főétkezések között. Nem szereti a feldolgozott, adalékanyagokban gazdag snackeket és protein szeleteket, így igyekszik friss gyümölcsöket és zöldségeket csomagolni, akárhová is megy aznap.

Ebéd:

Az ebéd általában egy nagy adag saláta, fodros kellel, pirított tökmaggal, lilahagymával, friss citrom levéből és extraszűz olívaolajból készült öntettel. Fehérjeforrásként leggyakrabban lazac, csirkemell, tojásfehérje vagy pulykahús kerül az asztalra.
Az én verziómban csirkemellfilé, saláta, uborka, tökmag, zöldbab és némi hummus szerepelt.
​Ez az étkezés szénhidrátokban viszonylag szegény (én el tudtam volna képzelni egy adag barna rizst köretként), de az biztos, hogy nem telít el, és elég energiád lesz a délután folyamán anélkül, hogy beütne a jól ismert kajakóma. Várakozásaimmal ellentétben egészen vacsoráig nem is voltam igazán éhes.

Vacsora:

Alapvetően a vacsora felépítése nagyon hasonlít az ebédhez, azzal a különbséggel, hogy végre megérkezett a várva-várt szénhidrát. Persze nem egy adag csokis süti képében, hanem quinoa és barnarizs formájában. A színésznő vacsorára is előszeretettel fogyaszt sovány húsokat, grillezett és friss zöldségeket és olajos magvakat.
​Ha nem otthon vacsorázik sem esik pánikba, hiszen minden étterem étlapján megtalálhatók egészséges fogások. Ilyenkor általában grillezett csirkemellet vagy halat fogyaszt, brokkoli, illetve kelbimbó társaságában.

Összegzés

Pozitív csalódásként ért, hogy egy csúcsformában lévő, felkapott celeb étrendje ennyire hétköznapi és mindenki számára elérhető. Sehol egy superfood vagy nehezen beszerezhető alapanyag. Bár az ételek pontos mennyiségét nem találtam az interneten, igyekeztem átlagos adagokat fogyasztani mindenből. Nem voltam nagyon tele, de nem akartam a falat kaparni sem az éhségtől egy órával a reggeli után. Nyilvánvalóan egy-egy alkalom megkívánja a szigorúbb étrendi megszorításokat, de jól látszik, hogy a tökéletes alak elérése nem igényel földtől elrugaszkodott dolgokat.