Számomra ez nem egy gagyi közhely, hanem kemény tapasztalat, melyre barátnőim és tanítványaim példája döbbentett rá. Meg a magam élete. Hogy is van ez?

1. szabály: Szeresd önmagadat! A szeretet széppé varázsol. Az anyának nem gyönyörű a gyereke? Csak neki… egy idegennek lehet bandzsa, neki épp a mókás arcocskája tetszik. A párod talán nem vonzó, jó kiállású – kivált a forró, meghitt pillanatokban –, másnak, esetleg fel sem tűnik. Szerencsére!

2. szabály: Ahhoz, hogy szeresd magadat, meg kell békélned a külsőddel, harmóniában kell, hogy élj a testeddel! Hidd el: minden nő, aki szereti önmagát – gyönyörű és kívánatos. Király! De hogyan lehetsz szép mások szemében, ha a sajátodban sem tudsz az lenni? Te is állsz a tükör előtt olykor. Most következik a…

3. szabály: Ha nem teszel semmit az egészségedért és a külsőd formába dobásáért – a lelki békéd is elhagy! Lelkiismeret-furdalás fog gyötörni, magadat hibáztatod a kudarcokért, a fél füllel levett megjegyzésekért, az elszúrt kapcsolatokért. Máris ez az ábra? Úgy érzed, csak a csoki segít? Bámulj ki egy picit a habos krémes fölé – és vedd észre a másik esélyt!

4. szabály: MOZOGJ! Szabadulj meg a csokitól, a tízpercenként bekapott csak egy kis nasitól. Változzál endorfintermelő géppé! Az intenzív mozgás hatására boldogsághormon, azaz endorfin választódik ki a szervezetben, amely elmossa a fáradtságot és a fájdalmakat! A lelkieket elsősorban.

5. szabály: Ha eljutottál a komoly, szilárd elhatározásig, változtass életmódodon! Gyökeresen és bátran. Az eredmények nem egyik napról a másikra fognak rád köszönni. A kitartásod viszont meghozza mindazt, amit vársz. Figyeld a tanácsaimat, koppintsd le a módszereimet; sok év versenyzői, edzői, sportoktatói tapasztalata sűrűsödik bennük.

 


Képek forrása: Pinterest, Kiss Roland, Végh Zoltán