Idén először mindkét nem számára meghirdették a Mr&Miss Fit Szépségversenyt, a legsportosabb fiúk és lányok szépségvetélkedőjét. Ebből az alkalomból kerestük meg Tikos Kittyt, akit korábban a SOTE szépének választottak, tavaly a Miss Fit verseny győztese volt, az idei megmérettetésen pedig a zsűriben foglal majd helyet. Hosszú út vezetett ideáig.

Mindössze 5 éves voltál Kitty, amikor elkezdted a rendszeres sportot, azóta – a tanuláson kívül – ez az életed. Soha nem gondoltál arra, hogy túl sok lemondással, önmegtagadással jár ez az életmód?

Tény, hogy mikor más csajok lementek a térre, bandáztak, fiúztak, én siettem az edzésre, de nem sajnáltam. Kiskoromban láttam egy bemutatót, s elhatároztam, én is ilyen leszek, mint ezek a lányok. Anyáék is támogattak benne.

Sportpályafutásod alatt sikert sikerre halmoztál. Torna, akrobatikus show-tánc, ritmikus gimnasztika, sportaerobik, kötélugrás, majd mindegyikben – a Szan-Dia Fitness-Sport Klub csapatával például – Eb- vagy világbajnoki győzelmeket arattál. Mi a titkod?

Megszoktam a rendszeres életmódot. A sport fegyelemre és kitartásra nevel, megtanít küzdeni, ami az élet valamennyi területén az ember hasznára válik. Az edzőteremben, a pályán sok barátra is szert tettem, szinte egy második családra leltem. Nyilván a szerencsés alkat, a jó genetikai örökség is a segítségemre volt.

Nemsokára diplomázol a Testnevelési Egyetemen. Utána mi a célod?

Testnevelő, edző szeretnék lenni, elsősorban gyerekeket oktatni sportolóvá, táncossá képezni.

A már említett győzelmeken kívül számos szépségversenyen értél el különböző helyezéseket, vállaltál modellmunkákat, reklámfilmeket. Lehet, hogy a sporttól végül elcsábít a szépség-biznisz?

Egyelőre nem gondolom. Persze az ismertség előnyökkel jár, több felkérést kapok modellügynökségektől, táncversenyekre stb. Ezért, módom lesz például személyi edzőként dolgozni. Nem zárom ki, hogy ha lehetőség kínálkozik, ne próbálnám ki magamat a médiában, például műsorvezetőként.

Azt viszont tudja, aki ismer, hogy vetkőzős felkéréseket nem vállalsz. Szégyenlős vagy?

Előrelátó. Szeretnék még szépségversenyeken indulni, amelyeken kizáró ok lenne az ilyesmi. Nem ítélek el senkit, aki fél- vagy teljes aktfotózást vállal, jó reklám ez, és megoldható esztétikus formában. Nem mondom ezer százalékig, hogy én ilyet soha, de egyelőre szó sem lehet róla.

Mit üzensz a FIT IN THE CITY látogatóinak, olvasóinak?

Hogy sportoljanak rendszeresen, amennyire az idejük engedi (az embernek arra van ideje, amit szívesen művel), és válogassák meg az étkezésüket. Nem kell okvetlenül megvonni magunktól a finom falatokat, én sem teszem, csak mértékkel mindent. A sört és az édes italokat viszont hagyják el, a legjobb szomjoltó a tiszta víz. Hja, és jelentkezzenek a Mr & Miss Fit szépségversenyekre, de minimum nézőként a döntőre. Jól fognak szórakozni.

Fotók: Tolmacsi Zoltán, Steve Crm, Kishonthy Gergely, Zalán