Igencsak exkluzív parti vendégei voltunk a minap. Budapest legstílusosabb, legelegánsabb, legpatinásabb világmárkákat forgalmazó top-áruháza, az Il Bacio di Stile hívott meg minket kristálycsilláros termeibe egy kötetlen csevegéssel dúsított divatbemutatóra.

A reneszánszát élő Andrássy út trendi ékszer-, cipő- és ruhaboltjai közül is kiemelkedik minőségében és méreteiben az ötemeletes eklektikus palotát betöltő Il Bacio di Stile. Milyen ez az üzletház? Választékos, finoman dúsgazdag, gyönyörű! Hogy mi minden kapható itt a Lanvin és Céline ékszerektől kezdve a Sergio Rossi vagy Tom Ford cipellőkön át az Armani és Versace ruhácskákig, férfiöltönyökig, azt estig sorolhatnánk.

Álljon itt egy részlet a ház tekintélyes folyóiratokat formázó reklámprospektusából. „A stylish bag should go with a stylish wallet”, vagyis egy stílusos női táskához hasonlóan igényes pénztárca való. Egyetértünk! Mivel egy Dolce & Gabbana vagy Saint Laurent táska 400 ezer, illetve 1millió 83 ezer forint, ezekhez meglehetősen nagyigényű pénztárca szükségeltetik, amely már – Chloé márkát választva –167 ezerért beszerezhető.

Visszatérve a partira. Ennek volt háziasszonya Benyó Rita tévéhíradós, aki Győrfi Pállal, a Mentőszolgálat népszerű szóvivőjével beszélgetett és persze az áruház vendégeivel. Győrfi lebilincselő stílusban beszélte el, hogyan vált a Markó utcában sorakozó mentőautók között bámészkodó kisfiúból egy nehéz és mélyen humánus szolgálat megszállottjává. Öniróniával szólt hamvába holt próbálkozásáról a táncparkett terepén. „Biztos vagyok benne, ha partnerem, Práger Kitty nem ilyen botlábú, nehéz esetet kap ki, mint én, akkor a csúcsig jut el a tévéműsorban”.

Komolyra fordítva: Pál szerint idősebb fejjel is el lehet kezdeni egészségesen élni és táplálkozni, ahogyan azt ő is tette, mikor pár évvel 50 előtt rádöbbent, nem tetszik neki, amit a tükörben lát, az sem jó jel, hogy nehezen küzd meg a lépcsőkkel – változtatni kell! Letette a cigarettát meg a kávét, amiből naponta 15 csésze is lecsúszott, száműzte étrendjéből a kenyeret, a tésztát és persze a cukrot. Minden másnap fut 20 percet a futógépen és súlyzózik egy konditeremben. Mentőként jól tudja, hogy a meglettebb korban támadó szív-, érrendszeri és daganatos betegségek arra vezethetők vissza, hogy fiatal éveinkben nem nagyon törődtünk magunkkal. Amikor a riasztó jelek, a szorító mellkas, a nehézlégzés, a verejtékezés szinte a semmiből bukkannak elő, már nagy a baj!

Azért e komoly szavaknál kellemesebb és nagyon látványos esemény derítette fel a parti meghívottait. A beszélgetésnek keretet adtak a Saint Laurent elragadó őszi-téli kollekcióját felvillantó divatbemutató manökenjei, akik ezúttal nem a kifutón, hanem szinte testközelségben a közönséggel vonultatták fel az egyszerűségükben is nemes darabokat.

Várjuk a legközelebbi alkalmat, amikor a tavasz és a nyár szellősebb formáiban, vidámabb színeiben gyönyörködhetünk!

Szöveg és fotók: V. J.