Ma a Kolosy-tér szomszédságában található Újudvar bevásárló központban jártam, ami nemsokára már Buda egyik legjelentősebb szórakoztató komplexumaként várja a látogatóit. A sajtótájékoztatót személyesen a komplexum társtulajdonosa Arie Yom-Tom tartotta, aki lelkesen vezetett minket végig, a néhol még munkálatokkal tarkított helységeken. Készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire. Itt tettem fel én is a szokásos kérdésemet, hogy vajon kutyabarát lesz-e a központ. Gondolok itt a majd nyíló bárokra, kávézókra és éttermekre. A válasz: igen. Yom-Tom úr maga is kutya tulajdonos és nagy kutyabarát, így mindenképp.

A Buda Entertainment & Gastro első elkészült részének átadására november 21-én kerül sor. Addigra építik fel:

  • a kézműves paradicsomot, azaz 60 darab pultot, melyek mögül hazai kézművesek és divattervezők árulják majd a portékáikat.
  •  a folklór termet, ahol naponta kétszer ellepik a színpadot a néptáncosok és népzenészek.
  •  a két disco klubot, konkrétan a moziterem mellet, ahol nemrég még az elektronikus zene rajongói tomboltak a Cinema Hall bulijain. A klubok belső kialakítása a legmodernebb és legelegánsabb lesz Budapesten.
  •  a Bed Cinemát, ami a legnagyobb érdeklődésre számíthat.

A teremben nem széksorok találhatóak, hanem 35 darab ágy várja a filmek szerelmeseit (vagy csak a szerelmeseket ). A jegyeket sem főre lehet megvenni, hanem ágyanként. Az ár kb. annyira jön majd ki per-fő, mint egy VIP-terembe szóló jegy. Napközben családi filmeket, drámákat és akciófilmeket izgulhatunk végig, éjjel pedig jönnek a horror movie-k. Amikor 10 éve először tértem be Mexikó városában egy VIP moziba, emlékszem, hogy mekkora élmény volt a bőr fotelekben kinyújtózni, a lábtámlát gombnyomásra beállítani, valamint az üvegkorsós sörömet a pincértől megrendelni. Maradandó élmény volt, szerintem így leszek akkor is, amikor az ágyas verziót fogom kipróbálni. Az ember ugye nem felejti el az első ágyas élményét...!
Reméljük, a jegyhez jutás is egyszerű lesz, bár a korábbi tapasztalataim szerint a nyitást követően hosszú szokott lenni a várólista.

A mozi után persze nem áll meg a bővítés. 2015-ben a nemzetközi konyha jegyében fejlődik a hely, lesznek olasz, ázsiai, görög és persze magyaros éttermek, valamint egy tetőterasz a napsütésben való koktélozás rajongóinak. De további meglepetésekre is számíthatnak a jövőben a látogatók.
Szóval, ha valaki erre jár, akkor mindenképpen készüljön fel egy kiadós programsorra!