Az idős hölgy először 2012-ben ragadta meg a média figyelmét, miután részt vett Németország egyik legrangosabb gimnasztikai versenyén, bizonyítva ezzel szenvedélyét, kitartását, valamint azt, hogy az életben bármi lehetséges. A verseny során a tornász nagyi megjelenítette az erőt, az egyensúlyt és a hajlékonyságot a kézenállások és a cigánykerekek mellett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Johanna bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is.Arra a kérdésre, hogy milyen érzés világrekordernek lenni, az idős tornász szerényen csak ennyit mondott egy korábbi interjúban: „Nagyszerű érzés bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe. Igazán örülök neki, hogy elismerik a különleges és extrém embereket is. Remélem, hogy az én rekordom másokat is inspirál arra, hogy soha nem késő kipróbálni valami újat!”

Volt rá példa, hogy Johanna egy élő TV-műsorban mutatta be sportos testalkatát és csodás hajlékonyságát a nézőknek. A stúdióban a gyakorlatok alatt sokszor csak ennyit lehetett hallani:
„Óh, Istenem!”, mikor a tornászhölgy kirobbanó erővel és sebességgel szállt szembe az éveivel.Hogy érzett-e Johanna valaha fájdalmat a gyakorlatok során? „ Egyáltalán nem! Korán kelő típus vagyok, és a reggeli rutinom közé tartozik, hogy fel és le futok a lépcsőn.” –mesélte a rekorder. A futás mellett a jóga is rendszeresen jelen van életében, és a sport iránt érzett szeretete abból is fakad, hogy tornász családba született, és gyerek korában egy ideig kézilabdázott is. Azonban mindent feladott, amikor férjhez ment és gyerekei lettek, majd az ötvenes éveiben a mozgás ismét teret kapott az életében, és 56 éves korában teljesítette élete első versenyét.

Aki tehát késztetést érez rá, hogy bármilyen sportversenyen elinduljon, de tart attól, hogy esetleg kora vagy fizikai állapota ezt nem teszi lehetővé, merítsen erőt Johanna élettörténetéből, és bizony érdemes megfogadni a tanácsát, és bebizonyítani, hogy az életben minden lehetséges és elérhető, csak igazán akarni kell, és persze cselekedni érte, nem is keveset!

Ebben a videóban meggyőződhetnek, hogy Johanna tényleg valódi!Varga Violetta