Na, milyen? Vékonyabb vagy? Izmosabb, szálkásabb, feszesebb? Megvannak a kockák? Feszül a nadrág ugye? Milyen a bőröd? Sehol egy pattanás, egészséges vagy kívül-belül. Szép a hajad és a körmeid. Duzzadsz az önbizalomtól és imádod magad. Jó érzés, igaz?

Képzeld el, hogy nyár van! Sétálsz a strandon, a tengerparton, vagy az utcán, az emberek pedig forognak utánad és bámulnak. Látod, hogy tisztelnek és irigykednek és ez jó. Szép vagy és vidám. Képzeld el, hogy milyen ruha van rajtad! Gyerünk, ne fogd vissza magad! Tuti, hogy alig pakolsz magadra valamit. Nem baj, mutogasd csak! Ugye, hogy bármi jól áll ezen a testen? Hogy érzed magad? …Biztosan mosolyogsz.

Most pedig gondolj arra, hogy ha már megvan a tökéletes tested, hogyan élnél? Szerintem vigyáznál rá és mindent megadnál neki, amire szüksége van. Egészségesen táplálkoznál és rendszeresen edzenél. Odafigyelnél a minőségi pihenésre és tuti, hogy nem stresszelnéd túl magad. Ki akarná tönkretenni ezt a képet?

A játéknak viszont itt vége! Újra a közel sem tökéletes tested köszön vissza a tükörből. Azt hiszem, kicsit sajnálod. De gondoljuk át, hogy most mit is teszel vele?

Eszed a sok szutyok kaját, iszod a cukros üdítőket. Pia és bulizás minden hétvégén. Alig sportolsz, ülsz egész nap és növeszted a fenekedet. Ne is beszéljünk arról, hogy ha esetleg még dohányzol vagy drogozol is! De tegyük fel, hogy elmész egy csoportos órára. Ott mit csinálsz? Beállsz a hátsó sorba, nyomkodod a telefonod, csacsogsz vagy kőkeményen tolod becsülettel? A fitneszteremben? Játszod a nagymenőt, leállsz mindenkivel beszélgetni vagy pedig dolgozol az álmaidért?

Azokért, amiket még az elején olyan könnyen elképzeltél… azokat, amiért most nem teszel semmit.

Most hogy érzed magad? Remélem kényelmetlenül… mert ez előre vihet – ha igazán akarod!

Hajrá!
Tegyél többet!
Legyél több!

Ne aggódj, itt leszek veled. Kövesd az írásaimat és mutatom az utat! : ) 
A következő cikkemben a fitnesz táborról írok majd.

Zoli