A Beautycore egy rendkívül nőies, mégis kemény edzésforma, mely ötvözi a Beautyrobicról már jól ismert hangulatot valamint szexi mozdulatokat a helyes tartásért felelős core- izmok célzott erősítésével.

A Beautycore edzések során formálódik és feszesebbé válik a fenék, a comb, valamint a has területe, de a karok és a hát erősödése, formálódása sem marad el. További pozitív hatások között szerepel, hogy az edzések végzése során, javul a tartás, a derék-, a háti panaszok csökkennek, kitartó edzés hatására meg is szűnhetnek. Mindemellett a Beautycore fejleszti a testkontrollt, az egyensúlyt, a stabilitást, illetve csökkenti az esetleges sportsérülések kialakulásának kockázatát, de más mozgásformák végzését is segíti, hiszen erős core-izmokkal sokkal hatékonyabban lehet végezni a különböző edzéstípusokat is.

Többször említésre kerültek már a core-izmok, de nem árt tudni, hogy milyen izmok is ezek pontosan illetve, hogy mi a szerepük! A core szó magot, valaminek a központját jelenti. Anatómiai szempontból ezzel a kifejezéssel bizonyos izomcsoportokat jelölünk, melyek nélkülözhetetlenek a helyes testtartás kialakításához. Tehát a core kifejezés egy összefoglaló név, mely azon izmok csoportját foglalja magába, melyek az ágyéki gerincszakasz stabilitásáért felelősek.

Egyaránt alkalmas terápiás, illetve egészségmegőrző céllal is végezni az edzést, de különösen ajánlott ülőmunkát végzőknek, valamint azoknak, akik edzés közben a lassabb tempójú zenéket részesítik előnyben.

Akinek derék-, vagy háti panaszai vannak, esetleg gyakran tartja magát görbén/görnyedten, feltétlen ajánlott kipróbálnia az edzést, mert valószínűleg a core-izmai gyengébbek a kelleténél, s ez oka lehet a meglevő panaszok kialakulásának, holott rendszeres testmozgással mindezen problémák jelentős része megelőzhető lenne.

Azok a nők, akik a Beautycore órákat rendszeresen látogatják, garantáltan szép, feszes, erős alakot tudnak formálni maguknak anélkül, hogy monoton gyakorlatokkal sanyargatnák magukat, ehelyett egy szuper hangulatú Beautycore órán erősíthetik a testet és lelket egyaránt.