A téli hidegben sem kell lemondanod a szabadtéri edzésekről. Sőt, ilyenkor számos olyan mozgásfajta közül választhatsz, amelyeket a melegben nem tudnál elvégezni. A legjobb bennük, hogy szórakozva, társasággal együtt mozoghatsz, és észre se veszed, milyen kemény fizikai munkát végzel közben. Másnap viszont ugyanúgy jelentkezik az izomláz, mint egy edzőtermi gyakorlatozás után.

A jégkorcsolyázás a legnépszerűbb téli sportok egyike. A Városligeti Műjégpálya mellett létezik számos kerületi kisebb pálya. Oktatókat is találtok a jégen, akiket, ha megkértek olyan feladatokat mutatnak be Nektek, amelyek kimondottan a problémás területekre koncentrálnak. Ellátogattam a 8. kerületi Horváth Mihály téren lévő jégpályára, ahol Nagy Kinga oktatóval végeztem néhány igencsak nehéz gyakorlatot.
Aki kitartó és szorgalmas, akár olyan mozdulatokat is megtanulhat, amelyeket eddig csak ámulva figyelt a tévén bemutatott jégtánc-versenyeken. Ezt a téli sportot csak ajánlani tudom mindenkinek. Miközben a családotokkal, barátaitokkal töltitek az időt, még formásodtok is!

Sokan ilyenkor téli vakációra indulnak a hegyekbe: snowboardozni és síelni. Már Magyarországon is léteznek pályák, ahol csúszhattok pár kört, és nem kell miatta napokig utazni. Ilyen a Nagyvillám sípálya Visegrádon. Az említett két sport ugyancsak alaposan megdolgoztatja az izmokat.
A hidegebb időben a gyakorlott futók nyugodtan fussák le megszokott távjukat a szabadban, de figyeljenek nagyon a réteges öltözködésre, hiszen ilyenkor könnyen megfázhatnak. Néhány szabadtéri gyakorlat is végezhető a megtett táv után, de ügyeljetek arra, hogy hiába melegedtetek ki, fontos a jó öltözék. Szintén remek gyakorlatokat lehet végezni a „felnőtt játszótereken”, amelyek már egyre több kerületben találhatók. Ezek olyan edzőtermi gépeket tartalmaznak, melyekkel szabadtestsúlyos edzések végezhetők.

Remélem tudtam alternatívákat nyújtani ahhoz, hogy a hideg időben is élvezzétek a testmozgást. Ne feledkezzetek meg soha a megfelelő, réteges öltözködésről és a folyamatos vízfogyasztásról, mely a hidegben is fontos!

További képek a korcsolyaedzésről a galériában: Galéria(jégkorcsolya)