Eredendően, ki lehetne kergetni a világból a sportcipős szettekkel. Manolo Blahnik cipőtervező szerint, ha egy nő edzőcipőben indul a belvárosba, az pontosan olyan, mintha tisztes ruha helyett bikiniben sétálgatna.

Sokáig vallottam én is ezt a tézist, az utóbbi években azonban rá kellett jönnöm, nem minden bölcsesség maradandó, főként, ha az egy olyan gyorsan változó dologról szól, mint a divat. A bloggerek és street-fashionisták kezdték kombinálni az edzőcipőket más stílusú darabokkal. A Mix and Match, mint irányadó stílus, lehetővé teszi, hogy a különböző stílű darabokat keverjük egy szetten belül. A praktikum lett a meghatározó, egyre több nő váltja a körömcipőket kényelmesebb darabokra. Érdemes beszerezni kétfajta edzőcipőt hétköznapi viseletre; egy feketét, amely elegáns és könnyen kombinálható egy tárgyalásra vagy üzleti ebédre, illetve egy színesebbet, amely bohémebb, izgalmasabb outfittekhez való.

Mára megjelent az edzőcipők új szegmense, az úgynevezett Life Style cipők, melyek nem kimondottan sportolásra, sokkal inkább utcai viseletre készültek. Szinte már valamennyi sportmárka kínál Life Style cipővonat, ezek közül kedvenceim a New Balance cipői, mert sikerült megtalálniuk a határvonalat az utcai és sportos módi között. Kigyűjtöttem számotokra néhány inspirációs képet erről a stílusról.

Galéria(Az edzőcipő kaméleon természete)

Fotók: chicisimo.com