• Nincs rá időm!
  • Nincs rá pénzem!
  • Fáradt vagyok, sokat dolgozom!
  • Sokat kell tanulnom!
  • Fáj a hátam/térdem/stb. !
  • Szégyellem a túlsúlyom, félek, kinevetnek!
  • Már mindent megpróbáltam, de sosem érek el eredményt!

 

Valójában pedig az összes választ behelyettesítheted ezzel: "azért nem edzek, mert nem is akarok igazán..."


Bármi is a válaszod, EZEK CSAK KIFOGÁSOK!!!


És ezt Te is tudod jól…

1. Nincs rá időm!

A legnagyobb közhely, de: arra van időd, amire te akarod! A „nincs időm” valójában annyit jelent: nem akarsz időt szánni saját magadra! Ott a hétvége… a napi sorozatnézés… az ebédidő… rengeteg pozitív példa van körülöttünk, hogy több gyermekes, több munkahelyes emberek is igenis tudnak sportolni, ha valóban akarnak!


2. Nincs rá pénzem!

Ehhez szinte nincs is mit hozzáfűzni… csak van egy edzőcipőd... menj el futni… a neten hemzsegnek a torna-videók… Nézd meg, mennyi pénzt költesz el pl. cigire, csokira, üdítőre, mozira, kávézgatásokra, mekire, kisboltban vásárlásokra- ezekre van pénzed...?


3. Fáradt vagyok, sokat dolgozom!

A munkahely vagy suli utáni mentális fáradtság legjobb ellenszere a mozgás! Csak elkezdeni nehéz, utána iszonyatosan felpörget, feltölt energiával! Ha csak hazamész és bepunnyadsz a tv vagy a net elé, sokkal fáradtabb leszel. És az energiaszinted, a mozgásszegény életmódnak köszönhetően, egyre lejjebb és lejjebb csökken.

4. Sokat kell tanulnom!

Ez az egyik legnagyobb kamu-kifogás! Oké, tanulj…: időbeosztást, először is!


5. Fáj a hátam/térdem/stb. !

Ha fáj valamid, az nagy eséllyel pont a mozgásszegény, ülő, punnyadó életmódodnak köszönhető! Tegyél ellene, ne panaszkodj!


6. Szégyellem a túlsúlyom, félek, hogy kinevetnek!

Ez csak a Te fejedben van… ki nevetne ki? Akik izmosak, vékonyak, régóta edzenek? Hidd el, ők baromira nem veled vannak elfoglalva, hanem a saját edzésükkel. Vagy pedig, éppen hogy elismeréssel néznek rád: ő tesz az elhízás ellen, le a kalappal! 


7.  Már mindent megpróbáltam, de sosem érek el eredményt!

Csak azt nem próbáltad még, ami eredménye is lenne. Vagy rosszul csináltad eddig! Vagy nincs motivációd, türelmed, kitartásod… millió edzésforma létezik, csak éppen te nem akarod egyiket sem. Ne küzdelemként fogd fel, aminek alig várod, hogy meglegyen az eredménye és végre abbahagyhasd. Változtasd meg a gondolkodásod, fogadd el, hogy a testedet egész életen át karban kell tartanod, szoktasd rá magad a mozgásra. Van olyan, amit meg fogsz szeretni ( pl. egy táncos edzésforma), amit alig vársz, hogy csinálhasd, és akkor eredménye is lesz!

 

képek forrása: google