A kijelentés nyilvánvalóan több szempontból is rengeteg kivetnivalót hagy maga után. Összemos ugyanis olyan témákat – és mutat ki köztük ok-okozati összefüggést – mint a szex, a túlsúly és a válások száma, ugyanakkor igyekeztem elsősorban a fitness irányából megközelíteni a kijelentést.

Néhány évvel ezelőtt a közösségi média tele volt tökéletes, izmos testű fitness modellekkel, akik mind az egészséges életmódot hirdették. Aki csak edzőterembe járt – legyen akár tindézser, anya vagy feleség – rájuk akart hasonlítani. Követte extrém diétáikat (emlékezzünk csak a jó öreg csirke-rizs-brokkoli trióra) és várta, hogy végre neki is előbukkanjanak azok a bizonyos kockák.

Szerencsére ma már a legtöbben belátták (és az egykori fitness modellek is igyekeznek hangsúlyozni), hogy az egészség és a fitness versenyek világa sajnos nagyon távol áll egymástól.

Ez a fajta nézetváltás pedig az Instagram felületén is megnyilvánult: a tökéletesre formált modelleket felváltották az olyan „valódi nők”, akik bátran felvállalják narancsbőrüket, striáikat és minden olyan „szépséghibát”, amiket eddig igyekeztünk titkolni. Nők, akik szülés után sem félnek vállalni testüket, mert tudják, hogy követőtáboruknak köszönhetően, hatalmas véleményformáló erővel bírnak. Közben pedig egészségesen étkeznek és keményen edzenek nap, mint nap, hirdetve, hogy a fittség nem a kockák számán múlik. És valóban nem!

Gondoljunk csak Ashley Graham, világhírű plus-size modellre, aki nők millióit inspirálja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) által megosztott bejegyzés,

Példáját pedig rengetegen követik. Egyik személyes kedvencem, Chessie King, aki fitness modell karrierje után hihetetlen természetességgel vállalja, hogy a narancsbőr őt sem kímélte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

C H E S S I E K I N G (@chessiekingg) által megosztott bejegyzés,

Egy ilyen világban nem csoda, hogy Norbi kijelentése óriási port kavart. Nemcsak felháborító, hanem rendkívül felelőtlen is.

Alapjaiban véve kérdőjelezte meg mindazt, amiről a fitness valójában szól, hiszen a fittség tulajdonképpen nem a tökéletes idomokat jelenti. Sokkal inkább egy egészséges és erős testet, ami magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének. Lehet valaki vékony és izmos, úgy, hogy az az egészsége rovására megy, ahogy lehetünk „döngő léptekkel” is rendkívül sportosak.