Korábban már megmutattunk Nektek egy új fehérjedús termékcsaládot, amit bátran, bármikor bűntudat nélkül fogyaszthattok diétátok ideje alatt is.

Most itt a hétvégére egy ebéd ajánlatunk,  amit könnyedén elkészíthettek!

 

HAJDINAGOMBÓC PARADICSOMSZÓSSZAL

Hozzávalók:

A szószhoz:
• 60 g BioTechUSA Protein Gusto Tomato Soup
• 80 ml meleg víz
• olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, majoránna)


A gombóchoz:
• 60 g hajdina
• 4 evőkanál zabpehelyliszt
• 0,5 tojás
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 teáskanál snidling
• kis darab vöröshagyma
• tengeri só, színes bors

Elkészítés:
Főzzük meg a hajdinát sós, borsos vízben. A hagymát turmixoljuk, vagy daraboljuk nagyon apróra, és a tojással és a liszttel együtt adjuk hozzá a főtt hajdinához.

A masszából nedves kézzel formáljunk közepes méretű gombócokat, majd 10 percig pihentessük őket a hűtőszekrényben. Tegyük őket forrásban lévő sós vízbe, és kb. 8-10 perc alatt főzzük készre. A paradicsomleves port keverjük simára a vízzel, fűszerezzük, majd öntsük a kész gombócokra.

 

Sok sikert az elkészítéshez és kipróbáláshoz!