Ilyenkor télen, amikor a fűtés szezonja beindul, a hajunk, bőrünk kiszárad... A nedvességet elsősorban belülről kell pótolni, ezért a vízfogyasztás ebben az időszakban is elengedhetetlen. (A haj esetében is érvényes szabály, hogy a koffein vizet von el a szervezettől!)

A vitaminokat tabletta formájában is pótolnunk kell, hiszen sokkal kevesebb gyümölcs, illetve zöldség áll a téli hónapokban rendelkezésünkre.

Viszont jó hír, hogy bizonyos ételek is kiválóan táplálják belülről a hajat. Ha eddig még nem kóstoltad, itt az ideje, hogy kipróbáld az osztrigát, ami a legjobb vitaminforrás a haj megerősítése céljából. De nagy segítségedre lesz a lazac, a makréla, a szardínia, valamint a különböző magvak.

Mindenképpen kerüld a gyorséttermi ételeket, ügyelj arra, hogy minőségi alapanyagok kerüljenek a konyhádba, hűtődbe.

A stressz és a kimerültség szintén árthat a hajnak, próbálj kiegyensúlyozott életet élni, fordíts kellő mennyiségű időt önmagadra.

A megfelelő táplálkozás és az egészség 80 százalékban garantálja hajad épségét. A további 20 százalékot a hajápolással tudod biztosítani.

A hajpakolásoknak télen nagyon nagy szerepe van, akár házilag elkészíthető vitaminbombával is táplálhatjuk ékességünket.

Íme, néhány recept:
- Egy banánt két evőkanál mézzel és annyi vízzel keverj össze, hogy kenhető masszát kapj. Vidd fel a pakolást nedves hajra, vegyél fel zuhanysapkát vagy csak törölközőt, és hagyd a krémet 20 percig a hajadon, utána mosd meg.
- Három evőkanál kefirt keverj össze egy evőkanál mézzel, majd a száraz hajra vidd fel, hagyd rajta 25 percig, utána mosd meg.
- Masszírozd át a hajtöveket, és kenjed a hajad sörrel körülbelül öt percig. Alaposan öblítsd ki. Ez kiváló regeneráló hatású, serkenti a hajhagymákat.

A magam részéről az almaecetet részesítem előnyben, másfél liter vízhez 2-3 evőkanál almaecetet öntök, és mosás után ezzel öblítem át a hajam. Festett hajad imádni fogja, gyönyörűen csillogóvá válik tőle, nyomban eltűnik a fakósága.

Végül ne feledkezzetek meg a hajvégekről sem, erre a célra tökéletes az extra szűz olíva olaj.


Ha odafigyeltek az étkezésre, picit több időt szántok az ápolásra a megszokottnál, a hajatok biztosan meg fogja hálálni.

Hű és a legfontosabb! Hordjatok sapkát!:) Védjétek meg a hidegtől a hajkoronátokat!:*