Amennyiben derék-, vagy háti panaszai vannak, esetleg gyakran tartja magát görbén/görnyedten, feltétlen ajánlott megerősítenie a core - izmait, mert valószínűleg a core-izmai gyengébbek a kelleténél, s ez oka lehet a meglevő panaszok kialakulásának.

A mozgás hiánya helytelen testtartás-, valamint izomgyengeség kialakulásához, a gerinc statikájának és az azt körülvevő izmok egyensúlyának megbomlásához vezethet, éppen ezért a gerinc stabilitásának  megőrzése céljából törekedni kell a has-, és hátizmok megfelelő arányú erősítésére, illetve a csípőízület mozgékonyságának megfelelő kialakítására.

A core szó magot, valaminek a központját jelenti. Anatómiai szempontból ezzel a kifejezéssel bizonyos izomcsoportokat jelölünk, melyek nélkülözhetetlenek a helyes testtartás kialakításához. Tehát a core kifejezés egy összefoglaló név, mely azon izmok csoportját foglalja magába, melyek az ágyéki gerincszakasz stabilitásáért felelősek. A Beautycore pontosan a core-izmokat célozza meg.

 

De mit jelent a stabilizáció, és miért fontos? A stabilizáció egy adott ízület optimális anatómiai pozícióban való tartását jelenti, s ezt a fontos feladatot a stabilizáló izmok végzik.

Stabilizáló izmoknak nevezzük mindazon izmokat (jelen esetben elölről a hasizmok, hátulról a gerincfeszítő izmok, oldalról-hátulról pedig a farizmok), melyek az adott, mozgatandó ízülethez közel helyezkednek el, ezáltal biztosítva azt, hogy az ízület csak olyan és akkora mértékű mozgásokat végezzen amely számára optimális.

Ennek megvalósulásához viszont nélkülözhetetlen az izmok megfelelő erő- és rugalmassági állapota. Ha a stabilizáló izmok nem elég erősek, az ízület instabillá válhat, így az adott területet az izmok nem képesek helyes pozícióban tartani, melynek következményeképpen fájdalom alakulhat ki az adott testtájon.

 

A core- izmok stabilizálják a csípőt, illetve a törzset, hiszen az izmok nagy része kapcsolatban vannak a medencével és gerinccel, így képesek stabil alapot adni a végtagok által végzett mozgásoknak, valamint a helyes testtartás kialakításának/megtartásának.

 

Amennyiben szeretnél egyszerre szexis alakot magadnak és erősíteni is a mély izmaidat, mindképp érdemes kipróbálnod a Beautycore-t!