A Q10 koenzim segít megkötni a káros szabadgyököket, ezáltal harcol a rákos betegségek kialakulása ellen. A káros szabadgyökök sokféleképpen bekerülhetnek a szervezetünkbe, akár táplálékkal, vagy belélegezve például füst formájában, vagy pedig termelődhetnek legbelül, intenzív, nagy megterhelés esetén az energiaképző folyamatok hatására.Mivel antioxidáns hatású, ezért erősíti az immunrendszert, ezáltal teszi sokkal ellenállóbbá a testet a fertőzésekkel, a vírusokkal vagy a baktériumokkal szemben is. De az egész szervezet ellenállóbb lesz a segítségével szinte az összes betegséggel szemben. A szív- és érrendszer egészségére is jó hatással van, azáltal, hogy erősíti a szívműködést.

Ráadásul a Magyarországon vezető haláloknak számító betegség igencsak veszélyezteti a legtöbbünk egészségét, ezért kiemelten fontos a Q10 koenzim fogyasztása. A Q10 koenzim az öregedés ellen is küzd.
Az idő előrehaladtával csökken a Q10 szint a szervezetben, ezért ennek pótlásával a legtöbb öregedési folyamat, ha vissza nem is állítható, de nagyban lassítható.A Q10 energiát is szolgáltat a szervezetben, mégpedig azzal, hogy oxigén segítségével a tápanyagokból energiát nyer és továbbítja a sejt mitokondriumába, ezzel pedig kifejezetten hatékony aerob edzések esetén, vagy különböző futó-, bicikliző-, vagy gyors sétálós edzések során.Szerző: Németh Sándor

Termékspecialista, oktatási referens