A répatortám után újabb receptet hoztam nektek. Húsvét elteltével a rengeteg finomság után nem igazán vágyunk nehéz, kalóriadús ételekre. Egy saláta recepttel készültem, ami könnyű mégis rendkívül finom ízkombináció. Itt az eper szezon, ami a frizé salátával és a kecskesajttal kombinálva harmonikus triót alkotnak. Finom citrusos vinegrettel tálalva még könnyedebbnek tűnik.

Elkészítés módja:
A salátát megmossuk lecsepegtetjük, szálakra szedjük. Az epret hosszúkás alakúra felszeleteljük, a kecskesajtot apró kockákra vágjuk. Végül a lilahagymát hajszál vékony karikákra szeleteljük. Tányérokra szedjük a salátát, az eperrel szépen kirakjuk, majd lilahagymát és a kecskesajtot is ráhalmozzuk. A vinegretthez a mustárt a mézzel, olívaolajjal és a citromlével elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és a salátára locsoljuk.

Hozzávalók:
-1 fej frizé saláta
-20 dkg eper
-10 dkg lágy kecskesajt
-1 kis fej lilahagyma

 A vinegretthez:


-1 teáskanál dijoni mustár
-1 teáskanál méz
-3 evőkanál olívaolaj
-fél citrom leve
-só
-frissen őrőlt bors

Jó Étvágyat hozzá!

Még több recept Tünditől: www.zelleitundi.hu