A kondibérlet kiváltásakor mindenki rendkívül eltökélt, de néha a futógépek, szobabiciklik, evezőgépek és társaik kígyózó sora megfélemlíthet és akár teljesen el is tántoríthat a kitűzött céloktól. Az alábbi tippekből kiderül miként használhatod a leghatékonyabban a futópadot és égethetsz több kalóriát.

Az 5 legfontosabb tipp futógépes edzésekhez:

  1. Figyelj a lábtartásra! - A hatékony, és az ízületeket kevésbé terhelő futás érdekében érkezz a sarkadra és gördüljön a talpad a lábujjaid felé ahelyett hogy a súlyod mindig a talpad első felére helyeznéd! A megfelelő cipő segíthet ebben. Sokan túlságosan a belső talpélükre terhelnek futás közben (pronáció) - ez extra feszülést jelent a boka- és csípőízületeknek.
  2. Engedd el a kapaszkodót! - Ha új vagy a futógépek használatában, jobb, ha lassabban kezded és hagyod lengeni a karjaid ahelyett, hogy azért kapaszkodsz mert túl gyors fokozaton indítottál. A támaszkodás miatt a tested nem dolgozik olyan keményen. Sétálva kezdd, majd lassan emeld a sebességet addig, hogy magabiztosan tudj futásra váltani.
  3. Mászd meg a hegyeket! - A dőlésszög beállításával életszerűbbé teheted az edzést, a szabadban futás körülményeit imitálva. Sok gépen előre beprogramozott hegyi utak közül választhatunk.
  4. Hajtsd meg! - Az intervallum edzés hatékonyabb és több kalóriát égethetsz általa. Próbáld ki például, hogy 20 másodperces sprintek után 40 másodpercet sétálsz!
  5. Lassíts! - A edzés utolsó 3-5 percét szánd levezető sétára. Ezáltal a pulzusod és a vérnyomásod visszaáll a nyugalmi értékekre, és ezáltal segít minimalizálni az edzés utáni izomfájdalmat.

Extra tipp! - Csatold a biztonsági kulcs zsinórját a ruhádhoz! Ha túl közel kerülsz a pad végéhez, a kulcs kirántása megállítja a gépet, így nem esel el.