A BB krém története a XX. században kezdődött, amikor Dr. Christine Schrammek bőrgyógyász kifejlesztett egy „Blemish Balm“ (BB) elnevezésű arcápolót, amely nemcsak elősegítette a károsodott, egyenetlen bőr gyógyulását, hanem a műtéti beavatkozások utáni bőrpírt is elrejtette. Ekkor még alig volt ismert a BB krém. A dolgozó nők hétköznapi bőrápolási rutinját és sminkelését egyszerűsíti a BB krém, ennek is köszönheti népszerűségét.

Ázsiából indult hódító útjára
A terméket piaci forgalomban először Dél-Koreában mutatták be, ahol a helyi hírességek boldogan osztották meg innovatív, új szépségápolási titkukat a nagyközönséggel. A termék hihetetlen sikert aratott: a nők, akik korábban számtalan különböző szépségápolási szer használatára voltak kárhoztatva, hogy fakó és sápadt bőrüket élettel telivé tegyék, izgalommal fogadták a reggeli procedúrát kiváltó terméket, amely egyetlen felvitellel kínált megoldást az összes problémára. Ahogy a BB krém híre Európában is terjedni kezdett az európai bőrtípusnak megfelelő színárnyalatokat kezdtek fejleszteni. Nemsokára az európai nők is időt és pénzt spóroltak meg a praktikus BB krém napi használatával.

Helia-D BB krém fűzfakéreg kivonattal
Megújult a nagy sikerű Helia-D BB krém: Már két (világos és normál) színben is elérhető a többfunkciós hidratáló bőrszín-kiegyenlítő nappali arckrém, mely UVA/UVB szűrővel és fűzfakéreg kivonattal ápolja az arc érzékeny bőrét. A krém segít, hogy az arc bőre egyenletes színű és felszínű legyen. Kiegyenlíti az apróbb bőrhibákat, és eltünteti a piros foltokat. A Helia-D BB krém Világos bőrre fűzfakéreg kivonat tartalma gyulladáscsökkentő hatású, míg a krémben lévő shea vaj a hosszan tartó hidratálást biztosítja. Kiváló mattosító hatásának köszönhetően, akár a nappali alapozót is helyettesíti. 15 faktoros UVA/UVB szűrője pedig védi a bőrt a napsugarak káros hatásaitól és B5 provitamint és E-vitamint is tartalmaz. (Javasolt fogyasztói ára: 1 990 Ft.)