1. Nem fordítasz elég hangsúlyt a táplálkozásra

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy a táplálkozás éppen olyan fontos, mint a rendszeres testmozgás. Ha heti ötször keményen edzel, de edzések után néha- néha lecsúszik egy sajtburger is, ne várd, hogy pár hét alatt tökéletes alakod legyen. Gyakori hiba az is, hogy a teljes értékű ételek helyett, tápálékkiegészítőkre alapozzuk az étkezéseinket. A protein turmix kiváló fehérjeforrás egy kemény edzés után, de nem alkalmas étkezések helyettesítésére.

2. Ugyanazt az edzéstervet ismételgeted

Egy jól kialakított edzésterv kiváló első lépés, de nem érdemes hónapokig ragaszkodni hozzá. A tested ugyanis hamar hozzászokik a terheléshez és könnyen megállhat a fejlődésben. Építs be néhány új gyakorlatot a rutinodba! Ha eddig főleg súlyzóval dolgoztál, próbáld ki pár gépet is! Így nemcsak növekedésre serkented az izmaid, de sokkal izgalmasabb is lesz az edzés.

3. Nem feszegeted a határaid

Az emberek nagy része túl kényelmes ahhoz, hogy időnként kilépjen a komfortzónájából. Ha minden edzést úgy fejezel be, hogy bár kellemesen elfáradtál, maradt még benned energia, nem biztos, hogy jó úton jársz. Ahhoz, hogy fejlődj, feszegetni kell a saját határaid, ami olykor nagyon nehéz és kellemetlen lehet. Természetesen nem kell minden edzésen ájulásig hajtanod magad, de néha érdemes megtapasztalni, mire vagy képes.

4. Túl sokat kardiózol

A kardió az egyik legjobb módszer a szív- és érrendszer erősítésére és az állóképesség fejlesztésére. Zsírégető hatása pedig évtizedek óta ismert. Ha azonban túlzásba viszed, az izmaid bánhatják. Az ilyen jellegű testmozgás, ugyanis rengeteg energiát követel, így ha nem viszel be elegendő tápanyagot, a szervezeted – a zsírraktárak mellett- óhatatlanul az izmaidat kezdi lebontani energianyerés céljából.

5. Nem pihensz eleget

Nagyon tiszteletreméltó, ha elkötelezed magad a rendszeres testmozgás mellett, de a túlzásba vitt edzéssel árthatsz is magadnak. Mindig tartsd észben, hogy a tested nem egy gép, amit úgy hajthatsz, ahogy neked tetszik. Semmi szükség rá, hogy heti hétszer a konditeremben izzadj. Bátran tarts 1-2 pihenőnapot! Nem az fog a fejlődésed útjába állni, ha egy-két edzés helyett megnézel egy részt a kedvenc sorozatodból vagy a barátaiddal töltöd az időd.Amellett, hogy testileg regenerálódsz, lelkileg is feltöltődsz.