Ha unod a zabkását és egy finom reggelire vágysz, esetleg egy edzés utáni alternatívát keresel, bátran tegyél egy próbát. Jó megoldás lehet azok számára is, akik fehérjeporral egészítenék ki a táplálkozásukat, de nem szeretnék azt turmix formájában fogyasztani.
A muffinok elkészítésénél tejsavó fehérjét használtunk, de növényi fehérjével könnyedén elkészíthető a sütemény vegán verziója is.
Hozzávalók:
• 1 bögre zabpehely
• 2 érett banán
• 1 bögre csokis fehérjepor
• ½ bögre növényi tej
• 2 evőkanál chia mag és ½ bögre víz (2 tojással is helyettesíthető)
• 1 kiskanál sütőpor
• 50 gramm cukormentes étcsokoládé
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és készítsük elő a chia tojást. Ehhez a chia magot és a vizet keverjük össze és hagyjuk állni kb. 5 percig! A zabpelyhet, a banánokat, a fehérjeport, a sütőport, és a növényi tejet tegyük egy nagy teljesítményű turmixgépbe és turmixoljuk néhány percig! Ezután adjuk hozzá az elkészült chia magos keveréket és keverjük bele az apróra vágott étcsokit! Adagoljuk a masszát muffin formákba és kb. 35 percig süssük. Sütés során tűpróbával ellenőrizzük!
Tipp:
A tejsavó fehérjével készült sütemények hajlamosak hamar kiszáradni. Ha nagyobb adagot készítünk, és nem fogy el, érdemes lefagyasztani a megmaradt muffinokat. Néhány perc alatt mikróban kiolvasztva, ugyanolyan puhák lesznek, mint amikor kivettük őket a sütőből.