Ha máskor nem is, karácsonykor nyugodtan engedhetünk a csábításnak, de ha bizonytalan lennél, olvasd el alábbi cikkünket: Egészséges karácsony

Banánkenyér

Hozzávalók:

• 250 gramm liszt
• 200 gramm nádcukor
• 1 tk. sütőpor
• 1 tk. szódabikarbóna
• 125 gramm puha vaj vagy margarin
• 3 érett banán (+1 a tetejére)
• 1 teáskanál fahéj
• 100 gramm étcsoki

Elkészítés

A banánokat (minél érettebb, annál jobb) nyomkodjuk szét villával egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint, a tojásokat és a nádcukrot! Egy másik tálban keverjük össze a száraz összetevőket, így a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat! Majd a nedves összetevőkhöz adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és keverjük addig, amíg homogén masszát nem kapunk. Vágjuk apróra, majd adjuk hozzá az étcsokit is! Ízlés szerint apróra vágott dióval, mogyoróval vagy aszalt gyümölcsökkel is feldobhatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 percig süssük!