A dm 2011-ben vezette ki az ingyenes nagyméretű nejlontáskáját a boltokból, alternatívaként többször használatos pamuttáskát és nagy teherbírású műanyag táskát kínált a vásárlóknak. 

2018 januárjában környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve eltűntek a boltokból a kisméretű nejlon piskótafüles táskák is.A vásárlók számára a dm igyekszik vonzóvá tenni a pamuttáskákat, az elhasználódott darabokat szimbolikus 1 forintért újra cserélik a boltban.

Kedveltek az üzletekben a nagy teherbírású műanyag táskák, amelyekből kisebb és nagyobb változat is készül. 
 

A műanyag táska több, mint bevásárlótáska: a stabilitásának, és környezetbarát előállításának köszönhetően más alkalmakkor is bevethető - sokan szeretik ebbe pakolni a holmikat uszodába vagy strandra menet, de a használt műanyagok leadásához is ideális.

A táska 80 százalékban újrahasznosított műanyagból áll, és ha elhasználódik, 100 százalékban újra visszavezethető az újrahasznosítás folyamatába.

Két méretben kapható és a dm márkáihoz illő, trendi design-elemek díszítik.

A dm újrahasznosított papírtáskákat is kínál a vásárláshoz, kialakításának köszönhetően könnyű belepakolni és rendkívül strapabíró.

Újrahasznosított papírból készül, előállítása környezetkímélő, s mivel komposztálható, bio hulladék gyűjtésére is alkalmas.

Később a táska ismét visszakerülhet az újrahasznosítási körforgásba.