Hozzávalók (8 főre): 

 8 db paradicsom
10 dkg olasz szalámi
15 dkg feta sajt
6 ek olívaolaj
2 tk morzsolt bazsalikom
2 tk szárított oregánó
1 tk őrölt római kömény

Lépésről lépésre:

A paradicsomok tetejét vágjuk le.
Egy tálkában keverjünk össze hat evőkanál olívaolajat, két teáskanál bazsalikomot, oregánót és egy teáskanál őrölt római köményt.
Az olasz szalámit (nem felvágottat) szeleteljük fel vékonyra.
Egy magas falú tepsibe, vagy sütőtálba tegyük a paradicsomokat, öntsük le a fűszeres olajjal. Szórjuk meg a szalámival és 180 fokos sütőbe tegyük be sülni.
Daraboljuk fel a fetát, és mikor a paradicsomok teteje kezd megpirulni, szórjuk rá.
Akkor készül el, mikor a sajt helyenként megpirult.