Hozzávalók (4 főre):


· 1 db citrom
· 50 dkg lazacfilé
· 1 kg zöldspárga
· 3 ek citromlé
· 1 ek édesítő (eritrit vag xilit) 
· 3 ek vaj 
· Só
· Bors
· 0, 5 dl olaj 

Lépésről lépésre

A spárgát vastagon meghámozzuk, fás végeit levágjuk, leöblítjük. A spárgát négy csokorba szétosztjuk, és összekötjük. A vizet, citromlével, cukorral, vajjal, sóval ízesítjük, és a spárgakötegeket kb. 20 percig főzzük benne. Amikor megpuhult lecsepegtetjük, elvágjuk a cérnát és félrerakjuk.

A lazac szeleteket megtisztítjuk majd lespricceljük olajjal, sózzuk, borsozzuk, citromot csavarunk rá és kicsit állni hagyjuk. ( kb. 20 percet ) Grill serpenyőben megsütjük a halakat majd ízlésesen spárgával tálaljuk.