Hozzávalók (3  főre):

1 db kígyóuborka
 1 szál újhagyma
 2 dl joghurt 
 1 marék brokkoli
 1 db zöldpaprika 
 1 db avokádó
 1 db lime
 1 tk tabasco
 1 szál koriander
 Só
 Bors
 Őrölt Chili Paprika

Lépésről lépésre:

Az uborka felét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy rácsos tepsiben, vagy lyukacsos sütőformában néha fordítgatva őket kiszárítjuk a sütőben.

A zöldségeket megpucoljuk, és apróra vágjuk. A joghurtot hozzáöntjük majd a botmixerrel pépesítjük.

Ha már krémes, apránként adagolva a zöldségleves lével is összeturmixoljuk.

Ízesítsük sóval, borssal, a csípős tabasco szósszal és a lime levével. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük fél órára.

A ropogós uborkacsipsszel, korianderrel és őrölt chilivel a tetején tálaljuk.