Attól függetlenül, hogy milyen mértékben szeretnéd növelni a testeden lévő izomtömeget, vagy hogy milyen sokat szeretnél fogni, kétségtelen, hogy az egészségessé váláshoz vezető út olykor rögös, és komoly elkötelezettséget, valamint kitartó munkát igényel. 

Mi is számtalanszor leírtuk: a lényeg az egyensúly. 

Az alkoholt gyakran "üres kalóriaként" emlegetik, mivel grammonként hét kalóriát tartalmaz. Ugyanakkor sokak társadalmi élete javarészt az alkohol körül forog - főleg, amikor megérkezik a jó idő.

Valljuk be: nem is rossz dolog az, mikor munka után egy kellemes teraszra kiülsz a barátaiddal - iszogatni. Ám ha ezt a hét minden nap megteszed, akkor nem igazán beszélhetünk fogyásról, zsírégetésről. 

Ezen viszont nem érdemes stresszelni: a szociális élet elengedhetetlenül fontos a jóléthez.

Néhány trükkel azonban szabályozhatod az egyensúlyt, hogy a kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon:

- Légy tudatos: ne úgy indulj az éjszakának, hogy "na jó, egyet, vagy kettőt iszom", ehylett határozotta döntsd el, pontosna miből és mennyit fogyasztasz, és tartsd is magad ehhez.

- Ne keverd az italokat: csak egyféle italt fogyassz, kalóriától függetlenül.Ha például a kedvenced az Aperol Spritz, nosza, rendelj a pultnál. De akkor egész este csak Aperolt szürcsölj. A szakértő szerint ugyanis tény, hogy egyes alkoholok kevesebb kalóriával bírnak, mint mások, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy nem élvezhetjük az ízeket. 

 

Не верю, что лето наступит только завтра???? Май выдался таким теплым, таким насыщенным, что в моем подсознании лето уже длится не один месяц☀️да и погода еще просто «юга»???? Вообщем, тем и лучше???? Лето, завтра ждем☀️???? Будь таким, как май???? Хорошего дня???? #vscogood #vscomood #vscoeurope #vscomoment #vscorussia #vscobelarus #vscocommons #vscoinspiration #ig_aau_member #ig_worldclub #igersoftheday #vscocamgram #VSCOGoodShot #VSCOCAMRUSSIA #vscodaily #vscophile #minimal #minimalism #love #nature #vsco #vscocam #inspiration #flowers #spring #love #together #happy #aperolspritz #family #may

Nastasia Busheiko (@nastia_gerish) által megosztott bejegyzés,

 

- Maxold ki az edzéseket: oké, megengedted végre magadnak, hogy szórakozz, ellazulj, de ettől még ne vegyél vissza az edzések számából és intenzitásából sem. 

 

-Készülj a hazatérésre: szinte mindenki ismeri az érzést, hogy az alkoholfogyasztás során/után rátör az éhség. Így vagy út közben tol be egy gyrost, vagy otthon falja fel a hűtőt. Az első esetet kerüld el, a másodikat pedig alakítsd úgy, hogy a hűtőszekrény tele legyen egészséges, alacsony kalóriás nasikkal, ételekkel. 

 

Looks a lot more appealing than 9pm meal prep right? Take a trip to our stories... #FuelledbyFFF

Fresh Fitness Food (@freshfitnessfood) által megosztott bejegyzés,

 

- Igyál vizet két alkoholos ital elfogyasztása között: segít a másnaposság ellen, valamint segít tartani a kontrollt és az egyensúlyt.

- Légy józan: nem kell lerészegedni ahhoz, hogy a barátokkal, kollégákkal jól érezd magad. Mértékkel iszogass, abból baj nem lesz.