Az édesburgonyáról, vagyis a batátáról korábban itt írtunk.
Imádnivaló őszi csemege, amelyből rengeteg ételt készíthetünk.
Egyik kedvencünk az alábbi főétel, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk.
Hozzávalók:
2 nagyobb batáta
50 dkg krumpli
6 keménytojás
Só
Bors
1 evőkanál zsemlemorzsa
8 dkg vaj
14 dkg tejföl
Elkészítés:
A batátát és a krumplit külön-külön megfőzzük, kihűtjük, és meghámozzuk.
Egy tűzálló tál alját kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, ráhelyezünk egy réteg karikára vágott batátát. Erre a sor tojáskarika kerül, amit sózunk és borsozunk.
Befedjük krumplival, majd újabb tojásréteg következik, ismét sózzuk, borsozzuk, végül a tetejére helyezzük a maradék édesburgonyát.
A maradék vajat kockára vágjuk, eloszlatjuk a tál tetején, majd az egészet leöntjük tejföllel.
Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.