Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, amik segítenek, hogy idén végre tényleg elérd, amit január 1-jén megfogadtál.

1. Legyenek reális elhatározásaid!

Merj nagyot álmodni, de fontos, hogy legyél tisztában a saját képességeiddel. Ha eddig nem sportoltál rendszeresen, ne akarj egyből maratont futni vagy fél év alatt fitness modellé válni. Fontos, hogy „megfogható” céljaid legyenek! Az „egészségesebben fogok étkezni” elhatározások helyett mondd azt, hogy minden nap eszel zöldséget és gyümölcsöt.

2. A köztes célok is célok!

Egy nagyobb elhatározás megvalósításához kisebb, köztes lépésekre is szükség van. Fogalmazd meg, hogyan szeretnéd elérni az adott célt és szabj meg határidőket, amikhez tartod magad. Például, ha nyárig szeretnél megszabadulni 10 kilótól, tűzd ki, hogy áprilisig leadod a felét! Az ilyen mérföldkövek mindig egy újabb motivációs löketet adnak.

3. Egyszerre csak egy dolgon változtass!

Nem eszel feldolgozott élelmiszereket, minden nap sportolsz, reggel meditálsz és olvasol, este pedig jógázol lefekvés előtt? Egy tökéletes világban talán igen. De valljuk be őszintén, egy új szokás bevezetése is nagy elhivatottságot kíván, nemhogy öt. Ha mindent egyszerre szeretnél megváltoztatni, sokkal hajlamosabb leszel feladni. Próbálj meg apró lépésekben gondolkozni. Ahogy rutinná válik egy szokás, jöhet a következő!

4. Legyen egy társad!

Sokkal egyszerűbb elérni valamit, ha többen csináljátok. Fogalmazz meg közös célokat a pároddal, a legjobb barátnőddel vagy az anyukáddal. Így, ha motivációra van szükséged mindig állni fog melletted valaki, aki segít, hogy átlendülj a nehezebb időszakokon.

5. Készíts motivációs táblát!

Mindenkinek más ad erőt a hétköznapokban. Legyen az akár egy sikeres sportoló vagy egy idézet a kedvenc filmünkből. Találd meg a saját motivációd, gyűjts össze és ragassz fel egy táblára mindent, ami segít átlépni a holtponton. Az is elég, ha egyszerűen leírod a céljaid egy papírra és mellé írsz néhány biztató szót saját magad számára!

5+1 Ne haragudj magadra!

Megfogadtad, hogy nem eszel finomított cukrot, mégis lecsúszott egy süti? Ilyenkor hajlamosak vagyunk csalódni magunkban és úgy érezni, hogy képtelenek vagyunk bármit is megvalósítani. Próbáld elfogadni, hogy emberek vagyunk és nem robotok. Mindannyian hibázunk és bármelyikünkkel megesik, hogy nem minden terv szerint alakul. Fogadd el, ha így alakult és igyekezz legközelebb jobb lenni!