Pestos Hasselbach csirke cheddaros édesburgonyapürével

Hozzávalók:

• 1 db közepes méretű csirkemell
• zöld pesto
• light mozarella
• 1-2 paradicsom
• 1-2 közepes méretű édesburgonya
• cheddar sajt
• zsírszegény tejföl
• fokhagyma/fokhagymakrém
• só, bors
• koriander

Egy közepes méretű csirkemellet kb. 5 cm-enként vagdossunk be jó mélyen. Ezt követően sózzuk és borsozzuk meg úgy, hogy a beirdalt részeket se hagyjuk ki. Következő lépésben kenjük be a csirkemellet zöld pestoval. Figyeljünk itt is arra, hogy a hasadékokba is jusson rendesen a pestoból. A friss paradicsomokat vágjuk félkör alakúra. A mozzarellat is vágjuk fel vékony szeletekre. A paradicsommal és a mozzarellával töltsük fel a beirdalt részeket. A csirkét csomagoljuk be alufóliába úgy, hogy ne érjen a fólia a sajthoz, illetve felül kibontható lehessen a teteje. Az alufóliába tekert húst tegyük egy tepsibe, majd azt a 180-200 fokon előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 percig. Ha megpuhult a csirke, hagyjuk kicsomagolva és felső sütésen pirítsuk meg kicsit a tetején a sajtot.

Amíg sül a hús az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra, majd főzzük sós vízben puhára. Ezt követően tejföllel és cheddarral törjük össze a puhára főtt édesburgonya kockákat és ízlés szerint fokhagymával/fokhagymakrémmel, borssal és korianderrel ajánlott ízesíteni.