1. Ne az okostelefon legyen az első!

Rengeteg ember egyből ébredés után a telefonja után nyúl, hogy akár félálomban is, de végig görgesse a közösségi média felületeit, hogy történt- e valami fontos a világban, amíg az igazak álmát aludta. A FOMO jelensége (fear of missing out), tehát az attól való félelem, hogy lemaradunk valami fontosról, a mai társadalom természetes velejárója lett. Viszont elengedhetetlen, hogy legyen a napban néhány perc, amit csak magunkra szánunk és amikor lehetőségünk van elmélyülni a saját gondolatainkban. Miért ne lehetne ez az idő, az ébredés utáni néhány perc?

2. Rend a lelke mindennek!

Az egyik legjobb és legegyszerűbb napindító szokás, ha minden reggel beágyazol. Amellett, hogy egy szépen megcsinált ágyra sokkal jobb ránézni is, segít, hogy már korán reggel produktívnak érezd magad. Mielőtt elindulsz a munkába, rakj rendet! Senki sem szeret úgy hazaérni, hogy halmokban ál a mosatlan. Ne feledd! Rendezett környezet, rendezett gondolatok.

3. Folyadék, folyadék, folyadék!

A vízivás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Reggel pedig különösen oda kell figyelni, hogy megfelelően hidratáld a szervezeted, hiszen előtte 7-8 órán keresztül egyáltalán nem juttattál be folyadékot. Sima víz helyett jó választás lehet egy nagy pohár meleg, citromos víz. Amellett, hogy C- vitamin forrásként erősíti az immunrendszered, segít beindítani az emésztésed is.

4. Mozogj!

Van, aki reggel szeret edzeni, van akinek viszont a gondolatától is hányingere van. Különbözőek vagyunk, de ez így van jól. Nem kell minden nap hajnalban kelned, hogy munka előtt elmenj a konditerembe. Bőven elég, ha például 10-15 percet jógázol, mielőtt elkezded a napod. Már néhány perc aktív mozgás is felébreszti a tested, és segít, hogy könnyebben induljon a nap. Ha hajlamos vagy reggelente meggyőzni magad, hogy mozgás helyett, jobb, ha inkább kicsit tovább alszol, segíthet, ha előző este kikészíted az edzős szetted. Esetleg egy-két motiváló idézetet is mellékelhetsz.

5. Tervezz!

A produktív nap titka a megfelelő tervezésben rejlik. Ébredés után (vagy előző este) írj egy listát azokról a dolgokról, amiket szeretnél aznap megvalósítani. Előre kerüljenek a fontos feladatok, amiket mindenképp el kell végezned, a sor végére pedig mehetnek azok, amelyek kevésbé sürgősek. De semmiképp se vállald túl magad! Ha túl sok dolgot tervezel egy napra, sokkal stresszesebb leszel, mintha semmi „hasznosat” nem csináltál volna aznap.