Herrer Sára énekesnő tavaly januárban döntött a lézeres műtét mellett, és a mai napig élete egyik legjobb döntésének tartja. „Már másfél év telt el, de még mindig álomszerű, hogy nem kell a szemüvegem után kutatnom, ha reggel kinyitom a szemem. Ráadásul sokkal jobban és tisztábban látok, mint szemüvegben láttam. Ez az önbizalmamra is pozitív hatással volt” – meséli a művésznő, aki szólóban és a Mary Popkidsszel is új lemezt rögzít mostanában.

Csemer ’Boggie’ Boglárkának is nagy könnyebbség, hogy szemüveg nélkül él, és a fellépések alkalmával sem kell kontaktlencsét viselnie. „A hosszú évek során egyfajta maszkká vált a szemüveg. Amióta nem hordom, mindenki dicsér, hogy a hétköznapokban is olyan felszabadult és ragyogó vagyok, mint a színpadon” – mondja büszkén az énekesnő, aki már a műtétje másnapján gőzerővel dolgozott, készült a tavaszi klub-turnéjára és júniusi koncertjére a Müpában.

Kelemen Zsófia, szülés utáni regeneráció specialistát a sportban zavarta a rossz szeme, szemüveg nélkül szinte alig ismerte fel a vendégeit. „Olyan profi hozzáállású és segítőkész volt velem mindenki már az alkalmassági vizsgálat során, és aztán a műtét alatt is, amikor egy nővér végig fogta a kezem, hogy nem is értettem, miért nem műtettem meg a szemem már korábban” – emlékszik vissza Zsófia, akinek aktív sportolóként és anyaként duplán fontos volt a rövid regenerációs időszak.

Lipcsei Betta 20 évig hordott szemüveget, majd 5 másodperc alatt megszabadult tőle. A műsorvezetőt az esti adások alkalmával már nagyon zavarta a kontaktlencsétől kiszáradt és fáradt szeme. „Pár nappal a műtét után már újra a stúdióban álltam, és el tudtam olvasni a feliratot a legtávolabbi kamerákra szerelt súgógépeken is. Fantasztikus érzés volt, főleg úgy, hogy semmilyen fájdalmat nem éreztem a lézeres beavatkozás során.”

A Saint James Szemészeti Központ szemész-, refraktív sebészorvosa, dr. Perényi Kristóf szerint „általánosan jellemző, hogy már az előzetes vizsgálat alkalmával érezhetően csökken a páciensek aggodalma, amely a beavatkozásig teljesen eltűnik. A műtétre már úgy érkeznek, mintha fodrászhoz mennének.” És valóban, ahogy a megszólaló hölgyek elmondták, fölöslegesen tartottak a beavatkozástól. Más-más élethelyzettel és dioptriával rendelkeztek, de ma már két dologban teljesen megegyeznek: 100 százalékos a látásuk, és ha újra döntést kéne hozniuk a szemük lézeres korrekciójáról, biztosan nem várnának vele eddig.