Nyertes fodrász, Kis Szandra modelljeNyertes divattervező, Karsai Ági ruhájaEste házigazdája Görög Zita

A eseményen, a döntőbe jutott, 10-10 fiatal divattervező és fodrász kapott lehetőséget, hogy egy előre megadott koncepció alapján megalkotott ruha, illetve frizura tervüket élőben is bemutathassák a szakma meghívott képviselőinek. Az egyedi kreációkban hivatásos modellek vonultak végig a Nemzeti Galéria kifutóján, a szakmai zsűri pedig 5 különböző szempont alapján értékelte a kreációkat.

A kategória győztesek fődíja 1,000,000 Ft, melyet a nyertesek szakmai előmenetelükre fordíthatnak, melyhez a Syoss márka további támogatást is biztosít.

Nyertes divattervező Karsai ÁgiNyertes fodrász Kis Szandra

Az esemény rangját hivatott jelezni, hogy a divat és a fodrász szakma elismert képviselői mellett, elfogadta a meghívást a zsűribe Mihalik Enikő topmodell, aki kizárólag az esemény kedvéért utazott haza Budapestre.

Zsűrizés közben Mihalik Enikő és Kajdi CsabaSyoss Award 2019 díjátadó gála Zsűritagok: Szécsényi István, Cakó Kinga, Németh Ottó, Mihalik Enikő, Kajdi Csaba

További zsűritagok:
Czakó Kinga divattervező, Szécsényi István aranykoszorús fodrász mester, Németh Ottó a Henkel Beauty Care üzletágának igazgatója és Kajdi Csaba, a Visage modellügynökség tulajdonosa.

A professzionális hajápolás és a divat nagyon régen kéz a kézben jár. Ezért is indítottuk útjára ezt az eddigi egyedülálló kezdeményezést, hogy a fiatal tehetségeknek lehetőséget adjunk a bemutatkozásra, illetve a kiemelkedően magas pénzjutalom elnyerésére. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a nyeremény megfelelő helyre kerüljön és hatékonyan kerüljön felhasználásra, így a győztesek útját szakmailag is segíteni fogjuk a verseny utáni időszakban.” – mondta el Németh Ottó a Henkel Beauty Care Üzletág Igazgatója.

Syoss 10 éves születésnapi terméktortaKészülődés a Syoss Award 2019 döntőjére

“Fenntartható értéket létrehozni”- ez a Henkel, a Syoss márka anyacégének filozófiája. Ezért is döntött úgy a márka, hogy a versenyt hagyományteremtő céllal indítja útjára, hogy a jövőben minél több fiatal tehetségnek lehetőséget tudjon biztosítósítani az elinduláshoz, illetve üzletének fejlesztéséhez.

Az esemény az ünnepélyes díjátadóval nem ért véget, a meghívott vendégek, a szakma és a média képviselői a versenyzőkkel együtt hajnalig mulattak a Nemzeti Galéria impozáns falai között.

A zsűri és a Syoss 10 születésnapi tortájaMagyar Nemzeti Galéria, a rendezvény helyszíne