A mágikus időszak, azaz a farsang, vízkereszttől hamvazószerdáig, január 6-tól, idén február 18-ig tart. Hamvazószerda után indul a nagyböjt, de ne szaladjunk ennyire előre.

A tél búcsúztatása a farsang lényege, amely kultúránként eltérő beöltözési és bulizási lehetőséget kínál évszázadok óta az embereknek. Ilyen a riói karnevál, a velencei karnevál, Magyarországon pedig a mohácsi busójárás.

A zajos, jelmezes ősi mulatság eredetéről oly sok babona szól: gonosz szellemeket, a halált és a hideget akarták elűzni az emberek. Sőt a halottas menet imitációja volt a mai modern karneváli menet bölcsője. De elég is ennyi a történetéről.

Tavasz, szerelem

Mindjárt itt a tavasz! És ha tavasz, akkor szerelem. A párválasztás időszaka is ez volt régen, és ma egyaránt, hiszen valljuk be, alig várjuk már a napsugár, és egy bókoló férfi szempár simogatását. Igen hölgyek, bátorság! A farsang a szabályok felrúgásáról is szól, az álarc mögé bújt névtelenség, sok mindenhez lehetőséget és merszet biztosíthat.

Szerepjáték, szabadság és szerelem a tavaszváró mulatozás fő indokai. Engedélyezzünk magunknak egy kis könnyed, csábító lazaságot, legalább a farsangi szezonra. Ráér utána az önfegyelem.

Báli sminkdömping van, maszk és jelmez ötlet folyik mindenhonnan így nincs nehéz dolgunk, csak bolyongjunk figyelmesen a neten. De hogyan kezdjük? Gondoljuk át, kinek a bőrébe szeretnénk bújni!

Mit és kinek akarunk üzenni?

Szeretünk tetszeni, sőt csábítani – valljuk be bátran! Nosza rajta, most nincs olyan, hogy túl sok. Elő a szaténfényes, csillogó szemhéjpúderekkel, műszempillával és a decens rúzsokkal. Most mindent lehet!

Ha beöltözős buliba vagyunk hivatalosak, akkor sincs vész, Tim Burton Vörös királynőjének sminkje könnyen elkészíthető és nagyon mutatós.

Ha királylányra vágyik a lelkünk Hófehérke nagy klasszikus, de a bátrabbak Csingiling cserfesen buja szettjével és sminkjével nagy sikert aratnak majd!

A Disney hercegnők, tündérek terén sincs hiány, egyéniségétől függően mindenki megtalálhatja a kedvencét – erre specializálódott a Hercegnő horoszkóp. Örök divat a Macskanő, a simogatni való kiscica, a Szupernő és a Kemény csajok között is lehet bőven választani.

Azonban ne feledkezzünk el a gyerekekről. A kislányok többsége imádja a csillogó szépségeket, de az ő bőrükre csak gyermekarcfestéket használjunk. Természetesen csillámpor nélkül nem lehet megúszni egy óvodai farsangot, de legalább a festék ne legyen káros.

Jó minőségű festékekért katt.

Írta: Sárosi Emőke - Pink Pír Make up