Több éve, napi szinten töltenek fel ingyenesen elérhető videókat a Youtubra. Vannak félórás, órás edzések vagy amelyek csak pár gyakorlatot mutatnak be, azonban a legsikeresebb nézettségű a BodyRockTv. Egy szépen kidolgozott, álomtestű modell-lány napi szinten mutat be feladatokat a nézőknek. A lényege ezeknek, hogy könnyen elvégezhető, sajátsúlyos vagy kevés eszközzel végezhető gyakorlatok. Általában funkcionális edzésekből vett feladatokat fogunk találni, amelyek azért is nagyszerűek, mert egy-egy gyakorlat a teljes testet megdolgoztatja. Megadott időegységekben fogunk dolgozni, így még csak számolni sem kell az ismétléseket.

Lisa Marie, egy tökéletesre dolgozott testű fitneszmodel, aki a gyakorlatokat bemutatja nekünk napról-napra. Rengeteg sajátsúllyal végezhető gyakorlatot csinál, de olykor-olykor előkerül a homokzsák, amiről már írtam nektek, súlyzótárcsa, az ugrálókötél. Amiért is nagyon hatékony, mert egy úgynevezett HIIT rendszerben csináltatja a feladatokat, azaz magas intenzitású intervall programmal dolgozik.Ez nem egy új dolog, ahogyan a funkcionális edzés sem az, viszont rendkívül hatékony.
Évek alatt a Youtube követőinek száma több tízezerre emelkedett, számos hollywoody sztárral együtt. Mondhatni piacvezető lett a fitneszvideók nézettségében Amerikában.

Ha az eladási és nézettségi adatokat nézzük, könnyen észrevesszük, hogy minden egyes „legsikeresebb” fitneszvideó ugyanazt csináltatja:

  •  intervall alapokon dolgozik,
  •  kevés eszközű vagy eszköz nélküli gyakorlatokat használ,
  •  inkább a funkcionális edzést helyezi előtérbe a könnyen lekövethető, ám nehéz gyakorlatok miatt.

Ilyenek például az Insanity, T25, HIIT Fitness és a BodyRockTv is. Az utóbbi az idei szavazások alapján az egyik legsikeresebbnek lett ítélve.

Ha kedvet kaptál hozzájuk, hamar rá tudsz keresni a neten. Idehaza csoportos órák formájában is elérhető azoknak, akik inkább szeretnek csoportosan dolgozni, motiváltak lenni és igénylik, hogy figyeljenek náluk a helyes végre hajtásra, esetleg csak azt várják, hogy valaki hajtsa őket!

Szóval már tényleg nincs kifogás. Otthon, teremben, bárhol…
LETTSSGOO